Toyota Yaris WRC: Rallykanon voor 2017

toyota-yaris-wrc-2015_01

Al dik twee jaar werd er over gespeculeerd, maar nu krijgen we eindelijk officiële info: Toyota gaat opnieuw deelnemen aan het World Rally Championship. Niet met een omgebouwde GT86, maar wel met de Yaris WRC.

Wie herinnert zich nog de heerlijke Celica GT-Four en de Corolla WRC in de bekende Castrol livrei? Toyota zette eind de jaren 90 dan wel een punt achter hun rallyverhaal, nu zijn terug van weggeweest. Nu ja, in 2017 zullen ze alleszins opnieuw deelnemen aan het WRC.

Strijdwagen van dienst is de Yaris WRC die werd ontwikkeld door Toyota Motorsport GmbH met haar vestiging in Keulen. Onder de kap een 1.6-liter benzine die dankzij de nodige aanpassingen (lees: knoert van een turbolader) goed is voor 300 pk en 420 Nm. Exacte sprintspecificaties krijgen we niet. Al hangt dat natuurlijk af van de afstelling van de sequentiële zesbak.

toyota-yaris-wrc-2015_01

Nog twee jaar testen

Zo'n twee jaar heeft Toyota Motorsport GmbH bezig geweest met de ontwikkeling, nu moeten ze nog twee jaar testen om de wagen volledig klaar te krijgen. Testcoureur van dienst is Eric Camilli. Een 27-jarige Fransman die al de nodige ervaring opdeed met de Ford Fiesta R5 en Peugeot 207 S2000. Al staat daarmee niet vast dat 'ie uiteindelijk de vaste teamrijder zal worden voor Toyota.

toyota-yaris-wrc-2015_01
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Bjorn Willaert 11:06
afbeelding van Bjorn Willaert

Ik stel me toch vragen bij de waarheidsgetrouwheid van dit artikel. 420 Nm? De huidige WRC's gaan over de 600 Nm. Op filmpjes is trouwens al gebleken dat Stephane Sarrazin al bijna alle asfalttesten heeft gedaan.

Yvesw 11:21
afbeelding van Yvesw

Dan wijzen we jou graag door naar het persbericht :-)

Kevin 15:05
afbeelding van Kevin

nog een extra constructeur, Rally word elk keer beter en beter.. Al ben ik nog op een zotte beslissing van Vw aan het wachten om ook Skoda weer mee te laten doen... ik denk dat de nieuwe Fabia daar meer dan geschikt voor is, het zou het spektakel vergroten en veel interessanter worden :)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws