Officieel: Volkswagen Caddy (2015)

volkswagen-caddy-iv-2015_10

Je zou het op het eerste zicht niet zeggen maar Volkswagen heeft zopas een nieuwe generatie Caddy geïntroduceerd. En je zou het ook niet denken, maar de vorige generatie ging alweer elf jaar mee.

De eerste twee generaties Caddy waren gebaseerd op respectievelijk de Golf en de Polo. Vanaf de derde generatie kreeg de Caddy een eigen opbouw, waarbij de gelijkenissen eerder bij de Touran te zoeken waren. Deze vierde generatie borduurt daarop verder.

onzichtbaar beter

De nieuwigheden zie je niet zozeer aan de buitenzijde, waar vooral de andere achterlichten opvallen, maar de technische vernieuwingen mogen er dan weer wel zijn. Zo maakt de wagen gebruik van de recentste versie van de 2.0 TDI met 75 tot 150 pk. Ook een aardgasversie is er, met de 1.4 TGI. Benzinerijden kan, met de 1.2 TSI (84 pk), 1.0 TSI (drie cilinders, 102 pk) of 1.4 TSI (125 pk).

Ook de veiligheidssystemen werden aangevuld. Wie wil parkeren doet dat met Park Assist, al dan niet gecombineerd met een achteruitrijcamera, geïntegreerd in het nieuwe infotainmentsysteem. Zo is er een grootlichtassistent, een adaptieve cruise control, vermoeidheidsherkenning en een noodremfunctie.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
hugo Massaer 21:14
afbeelding van hugo Massaer

ik rijd zelf met een caddy edition 30 en ben zeer tevreden ik heb nu zojuist
met het salon een caddy maxi cup aangekocht zodat ik mijn elektrische
fietsen probleemloos kan meevoeren het is een veelzijdige mooie wagen en met een zeer
zuinige benzine motor het is voor mij gewoon de beste in zijn classe
gewoon de MAX

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws