DS 5 facelift is officieel

ds_5_facelift_5

Het voelt nog wat onwennig om de merknaam DS zonder 'Citroën' ervoor te gebruiken maar de Fransen blijven doorzetten. In Genève zullen ze de gefacelifte DS 5 tonen.

Expressief is de DS 5 nog altijd, voeg daar nu maar wat modernere looks aan toe. Hij krijgt een nieuwe zeshoekige DS Wings-grille die aansluit op de koplampen. De contrasterende lijnen naast de motorkap blijven behouden. We zien wel nieuwe luchthappers in de voorbumper. Achteraan wijzigt er weinig, tenzij de zes lichtgeleiders die de achterlichtunits een beweging lijken te geven.

DS introduceert een touchscreen op de DS 5, waardoor de interieurdesigners 12 knoppen op de middenconsole konden weglaten. Ook neemt de DS 5 de Mirror Screen-functie in gebruik, zo kan je multimediasysteem de functionaliteiten van je smartphone overnemen. Het nieuwe MyDS-systeem breidt het autogebruik uit voor en na de rit, met deze applicatie beschikt de klant over alle informatie met betrekking tot zijn voertuig, en specifieke aanbiedingen. Tenslotte is ook een nieuw dodehoekbewakingssysteem aangeboden.

Van bij de lancering - vanaf juni 2015 staat de DS 5 bij de DS-dealer - zijn vijf motorisaties beschikbaar. Daarbij is de 1.6 THP met 165 pk voorlopig de enige overblijvende benzinemotor in het aanbod, vanaf eind 2015 komt daar nog een THP met 210 pk bij. Daarnaast zijn er nog de BlueHDi 115, BlueHDi 150, BlueHDi 180 en de dieselHybrid 4x4.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Wim 09:47
afbeelding van Wim

ik vind het knap van Citroën dat ze met unieke styling afkomen, maar nooit echt fan geweest van de DS5

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws