Officieel: Audi Prologue Avant concept

audi-prologue-avant-concept_01

Op het autosalon van LA stond nog het coupé-broertje te schitteren, in Genève krijgen we van Audi deze Prologue Avant voor onze ogen. Een conceptstationwagen die de toekomst van het merk met de vier ringen moet tonen. De dikke V8 werd trouwens in Amerika gelaten en ingeruild voor een hybridediesel.

Benieuwd naar de toekomstige designrichting van Audi? Was deze Prologue Avant concept een paar keer te warm en je krijgt alvast een idee. Tot dan zien we een heftige uitgesneden voorbumper waarbij de grille vooral in breedte groeit en met luchtsleuven die voortaan ook de Led-dagrijverlichten bevatten. Althans, als we het juist bemerken. De koplampen, die krijgen natuurlijk lasertechnologie mee. De flank, die wordt gesierd door het ontbreken van deurklinken (lees: haalt het productiemodel nooit) en een shooting brake-achtige daklijn, zeker achteraan aan de C-stijl. Het zorgt er alvast voor dat er wat minder in de koffer kan gestouwd worden (lees: haalt het productiemodel nooit).

audi-prologue-avant-concept_01

De achterkant krijgt stevig vormgegeven uitlaten en lichten die doorlopen over het gehele oppervlak. Dat zagen we eerder ook al op de Coupé concept en we kunnen het best wel smaken. Afwerken doet Audi met een donkergrijs/ blauw lakkleurtje en stevige 22-duims velgen.

455 pk

Het interieur is vooral clean, heel clean. Met de nodige schermpjes er in verwerkt. Zo krijg je er eentje vlak voor je neus en drie touchscreen schermpjes in de rest van de cabine. Twee OLED-displays achterin zorgen ervoor dat de kinderen rustig blijven. Al mag je niet te veel kinderen hebben, want de Avant concept krijgt vier individuele stoelen

audi-prologue-avant-concept_01

Motorisch dus geen 605 pk sterke V8, maar wel een meer realistische plug-inhybride-opstelling. Die bestaat uit een 3.0-liter TDI diesel en een elektromotor met 14.1 kWh sterke batterijen. Het gecombineerde vermogen komt daardoor op 455 pk en 750 Nm te liggen. Straffe cijfers die nog straffer worden door het normverbruik van 1.6 l/100km, de CO2-uitstoot van 43 gram en de elektrische range van 54 km. De motor is gekoppeld aan een 'dynamisch vierwielaandrijvingssysteem' met achterwielsturing.

audi-prologue-avant-concept_01

Daardoor legt de concept een sprintje naar de honderd af in 5.1 seconden en topt hij bij 250 km/u (begrenst). In zijn geheel cijfers die natuurlijk niet representatief zijn, maar ze geven wel een kijk op de toekomstige prestaties van Audi's. 455 pk en amper iets verbruiken... we houden van de toekomst.

Afspraak in Genève voor meer informatie over deze concept.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Carlos 10:21
afbeelding van Carlos

En maar 43grammetjes CO² uitstoot :D Ook mooi voor de Nederlanders moest dit er ook zo doorkomen. Hebben zij maar 14%? bijtelling.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws