Officieel: Honda Jazz nu ook Europroof

honda-jazz-2015_01

Niet enkel de Honda HR-V zal in Europese trim op de beursvloer staan van Genève, ook de Europese versie van de Jazz zal aanwezig zijn. Klaar om deze zomer de markt op te gaan.

Stond hij enkele maanden terug in Parijs nog als concept, dan krijgen we nu een bijna onveranderde productieversie van de Jazz doorgestuurd door Honda. Die gebruikt een best sportieve voorbumper met stevige mistlichten, een gelijkaardige achterpartij en een stevige streep op de zijkant.

Een nieuw designicoon gaat het niet worden, maar het ziet er verre van slecht uit.

honda-jazz-2015_01

Ruimer

Tegenover zijn voorganger groeide de Jazz 95 millimeter waarvan 30 eenheden naar de wielbasis gaan. Daardoor zou je in samenwerking met het Magic Seat systeem meer plaats dan ooit moeten hebben in de Jazz. De kofferruimte bedraagt een 354 liter en met de achterste stoelen weggeklapt stijgt dat tot 884 liter. Het interieur beschikt voortaan over een 7-duims infotainmentsysteem met Honda Connect waardoor je kan surfen op het internet, tegen betaling natuurlijk.

honda-jazz-2015_01

Onder de carrosserie hetzelfde chassis dat je kan vinden onder de HR-V. Motorisch is er sprake van een 1.3-liter benzine met 102 pk die gekoppeld wordt aan een manuele zesbak of een semi-automatische CVT. De kracht wordt vanzelfsprekend naar de voorwielen gestuurd.

Op het vlak van veiligheidsvoorzieningen beschikt de kleine Honda tegenwoordig - al dan niet optioneel - over Forward Collision Warning, Lane Departure Warning, verkeersbordherkenning en een grootlichtassistent.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie