Derde BMW i-model pas na 2020

i3i8

BMW is momenteel volop in het brainstormproces voor het volgende model in het i-gamma. Een model dat pas na 2020 het daglicht zal zien. In de tussentijd zal het Duitse merk wel continu de i3 en i8 laten evolueren.

Hoofd van R&D bij BMW, Klaus Froehlich, wist te vertellen dat het Duitse merk momenteel in de 'strategische researchfase van de brainstorm zit'. Een proces waarbij ook potentiële klanten gepolst worden wat ze nu juist willen. Een i-variant van de X5 zou er evenwel niet komen. Froehlich gaat er namelijk prat op dat alle i-modellen geen band mogen hebben met een bestaand model van BMW. Een strategie die er voor zorgt dat een derde model in het gamma nog wel even op zich laten wachten. 'tot na dit decennium', aldus Froehlich.

Niet blijven stilstaan

Tot dan zal BMW de i3 en i8 blijven verbeteren. Elke drie jaar zou de batterijkracht met maar liefst 20% toenemen waardoor de wagens meer kracht en een grotere range zullen krijgen. Eigenaars van een huidige model zouden geen gebruik kunnen maken van die nieuwe technologie wat de batterijen zitten geïntegreerd in het chassis.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
markske 15:21
afbeelding van markske

Het laatste zinneke is dan het addertje onder het gras, de huidige versies zullen dus sneller hun waarde verliezen indien er een nieuwe op de markt komt met een hogere capaciteit.
Niet rooskleurig voor de huidige kopers.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws