Jaguar zal F-Pace SUV onthullen op Frankfurt Motor Show

jaguar-fpace_0

Dit najaar, in september om exact te zijn, zal Jaguar voor het eerst in haar geschiedenis het doek halen van een productie-SUV. Die F-Pace krijgt daarna meteen de zware taak om in de top 2 bestverkopende wagens te staan van het Britse merk.

Jaguar heeft het autosalon van Frankfurt midden in september uitgekozen om de F-Pace voor te stellen. Niet toevallig in Duitsland, want de Britse Luxe-SUV opent daarmee de aanval op de Porsche Macan en BMW X4. Als een soort van buitenbeentje want met zijn geschatte lengte van 4720 mm (lengt van de C-X17 concept) valt 'ie net tussen pakweg de X4 en een X5.

De reden daarachter is simpel volgens Land Rovers designer Ian Callum: 'Als je vorm wilt, dan moet je ruimte hebben.' Het zal dus een expressief karretje worden als we Callum moeten geloven. Eentje die vooral furore zal maken in China, de VS en toch ook in Europa. Het succes op ons continent zal achter afhangen van wat Land Rover onder de kap zwiert. De kans is dan ook reëel dat de Inginium viercilinder diesel van Jaguar/Land Rover zijn weg vindt naar de F-Pace.

In september zullen er alvast geen geheimen meer zijn.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws