Opel ADAM Rocks S in wereldprimeur op de AutoRAI

opel-adam-rocks-s_5

Noem hem allesbehalve schattig, want dat wil Opel niet. Wat wil Opel dan wel? Het stoere karakter van de ADAM Rocks S onderstrepen door hem te voorzien van de turbomotor uit zijn ADAM S-broertje.

In wereldprimeur staat dit model op de AutoRAI, je weet wel, de autoshow bij onze noorderburen die om de twee jaar plaatsvindt. De ADAM Rocks S krijgt dezelfde setup als zijn gewone S-broer, dat wil zeggen dat de 1.0 turbomotor goed is voor 150 pk en 220 Nm en dat er een sportchassis wordt gemonteerd. Daarmee haal je de 0-100 km/u in 8,5 seconden, cijfers die je niet doen achterover vallen. Het gemiddelde verbruik bedraagt 5,9 l/100 km, gelijk aan een CO2-uitstoot van 139 g/km.

opel-adam-rocks-s_

Opel meldt dat de ADAM Rocks S een persoonlijke touch krijgt en dat de carrosseriekleur Red 'n' Roll exclusief voor het S-model uit de Rocks-reeks bedoeld is. Waarom voor de persfoto's dan voor een grijs exemplaar werd gekozen, is ons niet helemaal duidelijk. Dat sportchassis houdt overigens in dat de Rocks S 15 mm lager komt te liggen, een beetje vreemd voor een model dat eerder werd gepresenteerd met het argument hoger te liggen dan de ADAM. Verder herken je de ADAM Rocks S ook aan de andere achterbumper, sportuitlaat en achterspoiler op het dak.

opel-adam-rocks-s_

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws