Mercedes frist de SLK technisch op voor de zomer

mercedes-slk-2015-update_01

Om de tijd te overbruggen die ze in Stuttgart nodig hebben om de SLC-opvolger van de SLK klaar te stomen, geven ze die laatste nog een stevige update. Vooral technisch, waardoor 'ie meer dan ooit klaar is voor de zomer.

Uiterlijk moet je de nieuwigheden niet gaan zoeken, want buiten iets andere badge-naamgevingen vallen er geen nieuwigheden te rapen. Nee, alle vernieuwingen zitten onder de carrosserie. Waarbij Mercedes vooral eens kritisch heeft gekeken naar de motoren. Instappen doe je nog steeds met de SLK 200, al beschikt die nu over een 2-liter viercilinder (voordien 1.8) met 184 pk en 300 Nm. Geen stijging van de pk's, wel van het koppel (+30Nm). Daarboven staat de SLK 300 met diezelfde motor maar dan met 245 pk en 370 Nm. De SLK 250 is dus van de aardbodem verdwenen. De 350 en 55 AMG krijgen geen noemenswaardige updates.

Dieselcabrio

Ook dieseltankers komen aan hun trekken, want de 250d wekt nog steeds 204 pk en 500 Nm op, maar tekent voortaan een normverbruik van 4,4 liter op (voortaan 4,8l). De gehele line-up valt daarbij te koppelen aan de 9G Tronic-automaat met negen trappen. Behalve de 350 en 55 AMG, die blijven gebruik maken van de 7G. Een Start- Stopsysteem zit voortaan ook standaard op je SLK en het EU6-label tekent present op alle motoren. Belgische prijzen hebben we spoedig.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Willy Van Laer 19:03
afbeelding van Willy Van Laer

Niet, v o o r , maar , achter de zomer ! !

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws