Arrinera Hussarya knalt in 3,2 seconden naar de honderd

arrinera-hussarya-2015_01

Het voorbije weekend lieten we nog een korte video zien van de Arrinera Hussarya achter de coulissen, nu staat de Poolse supercar open en bloot te blinken met alle informatie tijdens de Poznan Motor Show.

De productie van de Hussarya lijkt dichterbij te komen, waardoor Polen kan uitpakken met haar eerste supercar. Het bedrijf achter de wagen, Arrinera, lijkt alvast nog wat aanpassingen te hebben gedaan aan het model dat al sinds 2011 in ontwikkelingsfase is. In hoeverre al het spoilergeweld ook op de productiewagen zal zitten is niet helemaal duidelijk, want het kan wel eens zijn dat ze hier mee de interesse voor een racemodel proberen op te wekken.

Hoe dan ook zit er een 6.2-liter V8 van GM achterin die goed is voor 650 pk en 818 Nm aan koppel. Kracht die naar de achterwielen wordt gestuwd via een automatische versnellingsbak. Goed voor een sprintje naar de honderd in 3,2 seconden en een topsnelheid van 340 km/u.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Rob 10:32
afbeelding van Rob

Toch leuk dat er zulke projecten zijn. Ik vind hem best knap.
Mensen doen soms wel eens lacherig over Polen, maar het land beschikt over heel veel vakmensen die techniek begrijpen. Of ze ook auto's kunnen bouwen...., we zullen het zien.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws