Officieel: Volkswagen Transporter T6

volkswagen-transporter-vw-t6-2015

Volkswagen heeft het doek van de zesde generatie Transporter gehaald. Die nieuwste is opnieuw een evolutie, maar krijgt ook een hoop nieuwe snufjes aan boord.

Vijf generaties zijn er langsgekomen sinds Volkswagen 65 jaar geleden een pennetrek van Ben Pon - tegenwoordig Nederlands invoerder van VW - tot leven bracht. Die pennentrek stelde een bestelbusje voor dat de motor achterin had en door de achterwielen werd aangedreven. VW doopte hem tot Type 2 T1, een roepnaam die later legendarisch werd.

De zesde generatie lijkt in bijna niets nog op de eerste Transporter van weleer. Of misschien wel, want de Transporter T6 werd voorgesteld in een rood-witte two-tone lak, net zoals de T1 destijds kon worden getooid.

volkswagen-transporter-vw-t6-2015

Onder de kap bouwt Volkswagen een 2.0 TDI in, met keuze tussen 84, 102, 150 of 204 pk. Volkswagen voorzag de motoren van allerlei technieken om het brandstofverbruik te drukken, met een verbruikswinst tot 1 liter als gevolg, aldus Volkswagen. Ook benzinemotoren zijn er, met de 2.0 TSI 204 pk als topper. Dat lees je goed, de Transporter krijgt de GTI-motor uit de Golf, net zoals ie in de jaren '90 de VR6-motor van de Golf overnam.

volkswagen-transporter-vw-t6-2015

Een technologiesprong kan natuurlijk niet uitblijven, als je model al sinds 2003 meedraait. Zo krijgt de nieuwe Transporter een elektrisch bediende kofferklep, spraakversterking voor het interieur - net als bij de Mercedes V-Klasse - adaptive cruise control en LED koplampen. Verder noteren we ook dodehoekwaarschuwing en adaptieve demping. Afdaalhulp is er ook, al kies je dan voor een 4Motion vierwielaangedreven Transporter.

volkswagen-transporter-vw-t6-2015

Ben je er nog? Dan vind je ook nog Front Assist, een stabiliteitssysteem voor je aanhangwagen, Discover Media met 6,33 inch touchscreen en de mogelijkheid om online te gaan met CarNet.

De nieuwe minibus van Volkswagen gaat de concurrentie aan met de Mercedes V-Klasse en dat doet hij heel binnenkort. Prijzen zijn er nog niet, maar deze Transporter zou gelijkaardig of ietsje lager geprijsd zijn dan zijn voorganger.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 6 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Kevin 12:58
afbeelding van Kevin

ziet er veelal hetzelfde uit als de T5 van momenteel nog. Maar dit vind ik voor eenmaal geen straf, want ik ben gek van het Volkswagen busje!

eric ilegems 08:27
afbeelding van eric ilegems

Voor mij de 2 tone 2.0 L 204 pk benzine aub !
of is hij ook verkrijgbaar in het Taigagrün zoals onze T2b waarin ik opgroeide als kind ???
vanaf wanneer is hij te koop in Vlaanderen ?
onze Caddy barst en kraakt onder ons grote gezin en uitbreiding komt er ook nog , dus ...

Anno Huidekoper 18:38
afbeelding van Anno Huidekoper

edit: voor reclame kan je terecht op ons contactformulier. https://autofans.be/contact

tybo 00:01
afbeelding van tybo

Mooi maar Ik blijf wachten op een v6 tdi achterwielnaangedreven versie met een motor van een audi bevoorbeeld, verbruik de nieuwe audi's van tegenwoordig verbruiken ook maar 6 tot 8 lieter als je normaal rijd. Ik vind het maar een kleineopgedreven motor die waarschijnlijk niet lang zal mee gaan en na 100.000km nat zal staan. En z'on kleine motor zien ook meer af dan een iets grotere een 5 cilinder zou ook al goed zijn. Als je er een caravan mee trekt richting Zuid Frankrijk dan zal je verbruik ook veeel hoger liggen dan normaal je moet veel gasgeven want die kleine motor moet dat allemaal trekken. Ik vind het een mooie bus maar zoals ik al zij ik zou een grotere motor willen

Lucas 08:26
afbeelding van Lucas

Ik heb een vw california, model 2015. Aangekocht in juli 2014. 20 tdi. Ook de pineut van dieselgate?

Bramm 21:24
afbeelding van Bramm

Ik heb nu zelf 4 motion t6. Zeer aangenaam rijden, maar toch paar kleine opmerkingen:

Schuifdeur sluit niet altijd even goed (had ik ook bij mijn t5)

En blijkbaar waren ze ook wat gehaast bij het schrijven van de handleiding: " ... is een actueel zekeringenoverzicht bij het ter perse gaan van dit instructieboekje niet mogelijk". Ik heb juist kortsluiting gehad in het donker, en probeer dat maar eens op te lossen zonder overzicht,... hopelijk hadden ze zelf een plan bij het in elkaar steken. Zoniet hou ik mijn hart vast. Zowel, waarom printen ze het dan niet in de handleiding? Ook op internet (nog) niet veel info terug te vinden.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws