Opel KARL duikt onder 10.000 euro

opel-karl-configurator_3

Roep je grootmoeder, Opel heeft de prijslijst van de Karl op tafel gegooid. Daarop zien we dat de basisversie voor 9.950 euro de deur uit mag. Heb je genoeg bij elkaar gespaard?

De prijslijst is overigens even lang als de Karl zelf groot is. Zo is er maar één motorisatie beschikbaar, met maar één vermogensversie. De 1.0 benzinemotor met 75 pk krijg je dus elke keer op je bord.

Verder voorziet Opel drie uitrustingsniveau's; 'Essentia', 'Enjoy' en 'Cosmo'. Geen Slam- of Jam-gezwam voor wat je mag zien als de vijfdeursbroer van de flukse Opel ADAM. De Karl Essentia is er dus voor 9.950 euro. Dan krijg je onder andere standaard cruise control, de City-modus stuurbekrachtiging, een in de hoogte verstelbare bestuurderszetel en dito stuurwiel, en deurgrepen en buitenspiegels in koetswerkkleur.

alles erop en eraan

Voor de Enjoy betaal je 10.950 euro. Wil je alle toeters en bellen, dan koop je de Cosmo voor 12.500 euro. Die mag buitenrijden met getinte ruiten achteraan, Lane Departure Warning, Cornering Light, lederen stuurwiel en een neerklapbare achterbank. Dat neemt niet weg dat er nog wat opties te rapen zijn. Zo is er Park Pilot achteraan (200 euro), een schuifdak (800 euro) of de lichtmetalen velgen (400 euro).

opel-karl-configurator

Voor de packs kijken we naar het ecoFLEX pack (Rubberen spoilerlip onder voorbumper, 15-duims stalen 'Design' velg met wieldeksel (op Enjoy), zwarte dakspoiler, banden met lage rolweerstand. 250 euro) of het Enjoy Pack voor de Enjoy-versie (5 zitplaatsen met in ongelijke delen, (60/40) neerklapbare achterbank, mistlichten vooraan met Cornering Lightfunctie, 15-duims stalen 'Design' velgen met wieldeksel, Lane Departure Warning, 600 euro).

opel-karl-configurator
Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 2 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
buyck 10:14
afbeelding van buyck

Geen lelijke auto in een zwart of grijs kleur best OK dan. Ook in de onderste foto zijn de velgen toch veel beter dan bij de eerste.

buyck 10:16
afbeelding van buyck

Donkerbruin zou zeker ook niet mis zijn, ach wat wil je voor een gloednieuwe auto van +/- 10.000 euro.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws