Volvo Gent mag volgende V40 bouwen

volvo_v40_crosscountry_d3_16

Volvo Cars Gent bestaat dit jaar 50 jaar. En als het van CEO Hakan Samuelsson afhangt, komen daar nog wat jaren bij. Hij bevestigde aan Autonews dat de volgende V40 in België gebouwd zal worden.

Volvo zal een nieuwe reeks compacte modellen bouwen op basis van een nieuw platform, de Compact Modular Architecture (CMA). Daarvoor zullen ze samenwerken met moederbedrijf Geely.

De productie van de modellen die op dat platform gebaseerd zullen worden komt naar Gent, zegt Samuelsson daarover. Voor de Chinese productie moet nog een keuze gemaakt worden.

In Gent worden op dit moment de S60/V60, V40 en V40 CC en ook de XC60 gebouwd. De toekomst van Gent werd wat onzeker door de grote vraag naar XC60-modellen in China en de daaropvolgende opstart van de productie van die XC60 in het Verre Oosten. Nu kunnen ze dus opgelucht ademhalen, aangezien een het vooruitzicht op nieuwe familie modellen de fabriek opnieuw een toekomst geeft.

Tegen eind 2016 wil Geely een kleine SUV bouwen op het CMA-platform. Ook Volvo heeft interesse in een kleine SUV, die zich tussen de Cross Country-versie van de V40 en de XC60 positioneert.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
User1587 11:08
afbeelding van User1587

Allemaal leuk en wel maar zonder ook maar enige zegenschap in het ontwerp van het process noch het product, wij zijn niet de visser die zelf leert vissen, maar de visser die zijn vis hem toegebracht moet krijgen. Totaal maar dan ook totaal afhankelijk van anderen over het voortbestaan van de Genste site. Doet mij toch niet helemaal opgelucht ademhalen! Maar hé wij zijn de Belgische idioten die het zelf zo ver hebben laten komen. Want hadden we maar wat meer ballen, dan had het heus anders kunnen uitdraaien.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws