Deze Peugeot 208 haalt 2,0 l/100 km

peugeot_208_hypermiling_2

Het was weer een tijdje geleden dat we nog eens een bericht plaatsten over een wagen die ónder de door de constructeur vooropgestelde verbruikscijfers duikt. Dat doet deze Peugeot dus, met maar liefst 33 procent.

Deze keer gaat het echter niet om een wedstrijd of een hypermiling king, het is Peugeot zelf die de test uitvoerde. De Peugeot 208 die lijdend voorwerp was in de test legde 2.152 km af op 43 liter diesel. Dat maakt een gemiddelde van 2,0 l/100 km. Dat is een derde minder dan wat Peugeot opgeeft voor deze wagen. Een Peugeot 208 BlueHDi met 100 pk en start/stop verbruikt volgens de constructeur normaal 3,0 l/100 km in zijn zuinigste versie.

werkweek lang rijden

De test werd dus uitgevoerd door Peugeot zelf en zij gingen daarvoor naar het circuit van Belchamp in Frankrijk. Om alles officieel te laten verlopen werd de test uitgevoerd onder toezicht van UTAC, een Franse certificatiebureau waarmee de PSA-groep nogal eens samenwerkt. In totaal reed de auto 38 uren over het traject, wat dus een gemiddelde snelheid van 56,6 km/u maakt. De chauffeurs wisselden elkaar om de drie à vier uren af.

peugeot_208_hypermiling
Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 3 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
lauw 11:08
afbeelding van lauw

Leuk maar ergens ook zeer irrelevant, vooral in België (en Frankrijk). Probeer eens meer dan 20km rijden zonder remmen en noemenswaardige te vertragen en bijgevolg natuurlijk weer op te trekken.
Misschien wel interessanter voor bvb in de V.S. waar je 100den km kunt rijden aan een constante snelheid van ong 90km/u. Maar dan heb je weer hoogteverschillen die je moet overbruggen die wel wat gaan doen aan je verbruik. Maar de auto wordt niet verkocht daar. Dus: compleet irrelevante test :-)

DH 12:47
afbeelding van DH

De test gaat inderdaad niet over gemengd stads- en snelwegverkeer, maar het toont toch aan dat die motor zuinig is. De 3L/100km volgens de constructeur is toch indrukwekkend. Onze 5 jaar oude Peugeot 207sw verbruikt 4,7L/100km. Die auto weegt meer dan de gewone versie maar toch, er is duidelijk een positieve evolutie bij peugeot qua verbruik.

Cédric 13:30
afbeelding van Cédric

Ik vind dit een heel interessante en knappe demo.
Enkele jaren geleden deelde de overheid nog grote subsidies (15%) uit voor auto's met minder dan 105 g CO2-uitstoot. Een Mini Cooper D haalde toen nét 104 gram. Deze auto zit 7 jaar later aan 79 gram, zomaar even een verbetering van 25% (!). Als je dat op macro-economische schaal bekijkt gaan er ongelofelijk veel miljarden minder naar de oliesjeiks in het Midden-Oosten dan wanneer deze CO2-wedloop niet had plaatsgevonden.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws