Golf & Mégane bestverkocht in eerste maanden 2015

renault-megane-iaa-5_b

In de eerste vier maanden van 2015 werden 147.073 nieuwe auto's ingeschreven. Dat is vergelijkbaar met het aantal van vorig jaar in dezelfde periode. De stilaan verouderende Mégane voert de lijst aan met 5.116 exemplaren (de Scénic meegerekend), de Golf staat op de tweede plaats. Op plaats 3 zien we de Citroën C4, die goed scoort dankzij zijn Picasso- en Cactusafgeleiden.

Voor de verdere top 10 krijgen we de Renault Clio, de Opel Corsa, de Audi A3, de Peugeot 308, de Mercedes C-Klasse, de BMW 3-Reeks en de Peugeot 208.

De Peugeot 2008 - in 2014 nog Gezinswagen van het Jaar - voert de verkoopstabel bij de SUV's aan. Hij wordt gevolgd door de Hyundai ix35 en de Nissan Qashqai. Breaks worden het meest verkocht van de Skoda Octavia Combi, die de Mercedes C-Klasse Break en Volkswagen Golf Variant achter zich laat. De BMW 4 Reeks is de bestverkopende coupé, hij gaat de Mégane driedeurs (sic) en de BMW 2 Reeks Coupé vooraf. Ook bij de Cabrio's zit de BMW 4 Reeks in de top3, al moet hij hier de Fiat 500C laten voorgaan en wordt hij gevolgd door de Audi A3 Cabriolet.

De bestverkopende MPV is de Renault Scénic, gevolgd door de Citroën C4 Picasso en de Renault Twingo. Ja, die wordt als monovolume beschouwd.

De berlines nemen 42.7 procent (62.815 inschrijvingen) van de verkopen voor hun rekening, de SUV's doen het met 21 procent (30.852 inschrijvingen) best goed.

meer benzine

De benzinemotoren zijn aan een comeback bezig. Ten tijde van de CO2-premies in 2011 reed 75,3 procent van de nieuw ingeschreven wagens op diesel. In 2014 was dat nog 62 procent. Na de drie eerste maanden van dit jaar is het aantal nieuwe inschrijvingen voor dieselwagens gezakt naar 58,3 procent. Auto's op aardgas, lpg of elektriciteit nemen 2,4 procent van het marktaandeel voor hun rekening. De diesel blijft de populairste krachtbron voor eenvolumers, SUV's en breaks, terwijl bij berlines, coupé's en cabrio's eerder voor benzine wordt gekozen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws