Mercedes Citan krijgt milde update (2015)

2015_updates_mercedes_citan

De Mercedes Citan is voorlopig nog niet toe aan een facelift, maar om up-to-date te blijven met de concurrentie kregen de motoren een update om aan de meest gangbare milieunorm te blijven voldoen en kan je een aantal nieuwigheden terugvinden in de optielijst.

Mercedes heeft een aantal updates aangekondigd voor haar Citan (je weet wel, de Duitse Renault Kangoo). Zo gaan er vanaf juni motoren leverbaar zijn die de Euro6 norm halen zonder het gebruik van SCR technologie. Dit hebben ze bereikt door "Internal engine measures". Wat zoveel is als een moderne katalysator toe te voegen samen met het standaard BlueEFFICIENCY pakket waardoor je over een start/stop-functie beschikt. Dankzij deze aanpassingen zou een gemiddeld verbruik van 4,3 l/100 km haalbaar zijn.

Mini-navigatie

Naast de motorische updates werden ook wat nieuwe opties op de lijst gezet. Zo kan je voortaan beschikken over een navigatie met - petieterig - 3,5-duims schermpje en een achteruitrijcamera die wordt geïntegreerd in de achteruitkijkspiegel. Klanten die de langste koetswerkversie bestellen kun dan weer opteren voor een panoramisch dak. Tenslotte gaat de Citan Crewbus na de upate door het leven als de Citan Tourer.

Auteur: Auteur: Bram
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws