Nieuwe Opel Astra krijgt kekke ledverlichting

2016_opel_astra_intellux_matrix_led_verlichting

Opel gaat bij de introductie van de nieuwe Astra in 2016 uitpakken met haar nieuw IntelliLux Matrix Led koplampensysteem. Een hele mond vol voor een koplamp, al gaat die net een stap verder dan de reguliere schijners op je wagen...

De nieuwe koplamptechnologie maakt gebruik van 8 individuele LED-segmenten en heeft de mogelijkheid de lichtbundel te verstellen naargelang de verkeerssituatie. Specifieker? Wel, wanneer je bijvoorbeeld de stad verlaat (lees: verlichte omgeving) dan worden de grootlichten geactiveerd en blijven die opstaan. De Opel Eye-camera detecteert een aankomend voertuig en zal de LED's uitschakelen die op dat moment richting de wagen schijnen. Geen baanbrekende technologie, want andere merken experimenteren hier ook mee, maar het is wel knap dat Opel zichzelf het doel oplegt om de technologie aan te bieden op wagens met een grote afzet, en niet enkel voor de top-of-the-range.

Volgens een studie bij Opel zijn bestuurders die tegen een snelheid van 80 km/u reizen in staat om objecten tot 40 meter sneller op te merken dankzij het IntelliLux LED systeem in vergelijking met standaard halogeen of zelfs Xenon exemplaren. Dit zou 1,5 seconden meer reactietijd geven in geval dat er een obstakel zich op de weg zou bevinden. En dat is soms genoeg om een leven te redden.

Auteur: Auteur: Bram
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Kevin 10:11
afbeelding van Kevin

Klinkt allemaal wel nice, maar dat moete toch is uittesten. Is de foto een render of eentje van de nieuwe Astra zelf?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws