33,8 miljoen auto's met Takata-airbag teruggeroepen (Grootste recall ooit)

takataairbag

De Japanse airbagfabriekant zorgt op haar eentje voor de grootste terugroepactie aller tijde: 33,8 miljoen wagens.

Het is niet de eerste keer dat problemen met airbags de oorzaak zijn voor recalls. Merken als Toyota, Mazda, Nissan en BMW riepen in het verleden al miljoenen auto's terug, allemaal omwille van airbags die geproduceerd werden door Takata. Je zou je bijna afvragen waarom al die merken hun airbags nog bij Takata blijven afnemen.

Vandaag kondigt de Japanse airbagbouwer aan 33,8 miljoen auto's te moeten terugroepen in de Verenigde Staten. Alle auto's moeten er terug naar de dealer om een falend airbagmechanisme te wisselen. Zo'n 17 miljoen auto's zijn reeds teruggeroepen door de automerken zelf in de Verenigde Staten, vandaag maken ze bekend dat het in totaal om 36 miljoen auto's gaat.

De reden voor de terugroepactie is een falend explosiemechanisme in de airbag. Daar waar die ontploffing gecontroleerd en bescheiden moet gebeuren, ontploft de Takata-airbag soms te enthousiast waardoor er stukje metaal in het wild worden geschoten. Het gaat zo ver dat er al enkele dodelijke slachtoffers zijn gevallen. Een officiële reden voor die te grote explosie heeft het Japanse Takata nog niet.

Momenteel bevinden alle 33,8 miljoen terug te roepen auto's zich in de Verenigde Staten, verwacht wordt echter dat er wereldwijd nog heel wat extra gevallen zullen opduiken.

Deze recall is niet enkel de grootste binnen de autoindustrie, het is in de Verenigde Staten de grootste recall ooit over alle industrieën heen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie