Redmobiel: Jaguar F-Type R AWD Bloodhound SSC Rapid Response Vehicle

jaguar-ftype-bloodhoundssc_1

Jaguar is de technische partner van de Bloodhound SCC. Je weet wel, het project waarbij ze het grondsnelheidsrecord gaan proberen breken. Om daar wat meer aandacht op te vestigen pakken de Britten uit met een aangepaste F-Type die gebruikt zal worden tijdens de recordpoging.

Het moet toch wel één van de langste modelnamen zijn in de geschiedenis van auto's: Jaguar F-Type R AWD Bloodhound SSC Rapid Response Vehicle. Die lettersoep aan woorden vat eigenlijk alles samen wat er te zeggen valt over deze F-Type. Zo is het de R-variant met vierwielaandrijving en zal hij gebruikt worden tijdens de recordpoging van de Bloudhound SCC. Nee, ze zullen de strakgelijnde Brit niet gebruiken om het record te breken. Wel zal hij ingezet worden om er voor te zorgen dat communicatie gegarandeerd kan worden. En als er iets fout gaat natuurlijk.

Goede naam

Jaguar zit trouwens stevig ingenesteld in het Bloodhound SSC project. Zo leveren ze de brandstofpompmotoren, technische expertise en een resem aan hulpvoertuigen tijdens het evenement.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws