Na e-diesel nu ook e-benzine van Audi

audi_e-benzin

Zo'n maand gelden pakte Audi uit dat ze synthetische diesel hadden geproduceerd, vandaag hebben ze een eerste batch e-benzin klaar. Wederom synthetisch, maar ditmaal dus niet voor een zelfontbrander.

Dat dit al een tijd in de pijplijn zat bij Audi is geen publiek geheim, want in 2012 namen ze in Ingolstadt een patent op "e-benzin", "e-gasoline" en "e-diesel". Maar los van patenten hebben ze intussen wel hun eerste batch geproduceerd van die laatste twee goedjes.

Wat is er nu zo speciaal aan? e-benzin wordt geproduceerd zonder petroleum en als gevolg hiervan is het product 100% iso-octaan en is de octaanwaarde bijgevolg ook 100 (logisch, toch?). Ook zijn er geen sporen van sulfaat of benzeen aanwezig wat wil zeggen dat e-benzin een schone verbranding heeft, zonder afvalstoffen te produceren.

Het startmateriaal is het in Frankrijk geproduceerde *'isobutene'M wat zijn oorsprong kent uit hernieuwbare energie maar dat is nog niet voldoende voor Audi, in de toekomst wilt het merk haar groene benzine maken uit water, CO2 en zonlicht.

Auteur: Auteur: Bram
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws