Officieel: Skoda Superb Combi kan 1.950 liter bagage slikken

skoda-superb-combi-2015_1

Wie dacht dat Skoda een Superb zonder Combi-versie zou lanceren, heeft het grondig mis. De breakversie doet het in onze contreien enorm goed en het zou maar gek zijn als Skoda dat stuk van de taart zou laten liggen.

Afgelopen week gingen we voor jullie nog de berlineversie van de Superb testen, een testverslag lezen jullie eerstdaags op onze site. In afwachting daarvan kun je je al vergapen aan de foto's van de Superb Combi, voor de gelegenheid in het wit uitgedost.

Het belangrijkste nieuws is natuurlijk wat er in de koffer past, want de Superb staat bekend om zijn overmatige ruimteaanbod. Wel, hij kan 660 liter slikken met de achterste zetels rechtop. Dat wordt zelfs 1.950 liter als je die achterbank neerklapt. De vorige generatie deed het nog met 603 en 1.865 liter en dat vonden we al gi-gan-tisch.

De motorisaties voor de Superb Combi worden voorlopig nog even verzwegen, al vermoeden we dat die niet zullen afwijken van die voor de berline. Daar zien we een benzineaanbod tussen 125 en 280 pk en een dieselaanbod tussen 120 en 190 pk.

skoda-superb-combi-2015

De Superb Combi wordt voorgesteld op de IAA in september, al hebben wij ergens in de zomer al een eerste contact met de wagen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
BePa 10:42
afbeelding van BePa

Best fraaie auto.
Skoda, Seat, Volkswagen, Audi: Vroeger leken per merknaam de modellen sterk op elkaar (tenminste voor Volkswagen en Audi), nu blijkt dat meer en meer ook merkoverschrijdend het geval: Hebben we hier het front van een Seat of een Skoda? Is de achterkant een Volkswagen een Audi of een Skoda? Gelukkig hangt er een logo op...

diedrik 15:41
afbeelding van diedrik

Hans Anders daar verkopen ze goei brillen, dan kan je eens opnieuw naar de foto's kijken...

Wim 11:17
afbeelding van Wim

echt knappe wagen, en die koffer :-o

Kevin 11:55
afbeelding van Kevin

Ik was al fan van de vorige Superb... Toen was ik fan van de nieuwe Superb. Nu de combi vind ik al helemaal een kei schone wagen :o en wat een ruimte... :o

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws