Officieel: Nissan Juke-R 2.0 is waanzinnige koekendoos

nissan-juker-2-2015_05

Nissan had zo'n boontje voor haar destijds gecreëerde Juke-R dat het merk besloot om een verbeterde versie te bouwen. Die krijgt de 2.0-benaming opgekleefd en pakt uit met 600 pk... in een Juke.

De eerste Juke-R was een compleet bonkers project van Nissan UK, deze 2.0 gaat daar nog eens stevig over. Het concept blijft wel hetzelfde; neem de carrosserie van de Juke, plaats er de technologie van de GT-R onder. In dit geval is het echter de technologie van de GT-R Nismo waardoor de Juke-R beschikt over vierwielaandrijving en een 3.8-liter V6 met maar liefst 600 pk en 652 Nm. Een serieuze upgrade van de 492 pk die de vorige variant kreeg.

Dik dikker, Juke-R

De kracht mag misschien overdreven zijn, het uiterlijk gaat daar nog eens dubbel over. Met koolstofvezel bumperwerk, een opengesperde muil en een 'vorm volgt functie' spoiler op het dak. Niemand zal deze Juke-R vergissen met een 1.2 Acenta uitvoering.

nissan-juker-2-2015

Tot nadere orde heeft Nissan het over 'een concept', dus of 'ie in productie gaat is momenteel nog koffiedik kijken. Wel zullen de Japanners de Juke-R 2.0 presenteren op het Goodwood Festival of Speed.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws