Ook Lexus IS krijgt turbomotor

lexus-is200t_1

Lexus biedt de IS-middenklasser nu ook aan met een tweeliter turbomotor. Zonder hybride-aandrijving dus, dat lees je goed. De 2.0t heeft daarenboven meer vermogen dan een IS 300 h.

Vanaf nu kan je bij Lexus ook langsgaan als je een IS zonder hybrideaandrijving wil. Het op één na kleinste model neemt de benzinemotor uit de NX crossover en brengt hem naar 245 pk. Dat zijn er 20 meer dan hetgeen de IS 300 h gecombineerd voortbrengt.

Verder brengt de IS 200t 350 Nm voort en wordt hij gekoppeld aan een achttraps Sport Direct Shift automaat. Hij verbruikt volgens Lexus gemiddeld 7 l/100 km en sprint in 7 seconden van 0 naar 100 km/u.

Of hij ook naar België komt is voorlopig niet geweten, in september staat hij alvast bij de dealer in andere Europese landen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Adolf Van Oostende 03:32
afbeelding van Adolf Van Oostende

Daar zou ik nu eens graag een vergelijkende test van zien op Belgisch grondgebied :

de NX 300h vs de NX 200t

of

de IS 300h vs de IS 200t

ik ben benieuwd wat verschil in praktijkverbruik zou zijn tussen de hybride-versie en de turbo-versie als er ook stuk snelweg in testparcours zit want Hollanders beweren altijd dat zodra het tempo omhoog gaat de meeste hybrides het af moeten leggen kwa verbruik tegenover turbomotoren en zeker tegen turbodieselmotoren

Ronald 09:20
afbeelding van Ronald

Adolf: dat kan ik al bevestigen: 140 -150 km/u op snelweg (Duitsland uiteraard) geeft een verbruik van 4,9l met de hybride. Een td ( bemewe bvb) zal dan wel minder verbruiken.
De hybride haalt zn grote verbruikswinst in stads- en gewestwegen. En losdaarvan in zn rijplezier van het directe koppel van de elektromotor.
Wel knap van lexus om deze 2.0t aan te bieden in deze knappe wagen

Lexus Belgium 12:02
afbeelding van Lexus Belgium

Even ter bevestiging: de IS 200t zal ook in België zal worden aangeboden ;-)

Wim 12:32
afbeelding van Wim

Thanks, ik ging net een mailtje sturen naar uw collega :)

Fab 13:30
afbeelding van Fab

Mooie auto, maar in de duitse 3 moet hij toch zijn meerderen blijven erkennen. Bv bwm328i 2 liter turbo, doet het sprintje in 5,8 sec. Zegt natuurlijk niet alles. Maar het rijgedrag van de lichtere bmw zal waarschijnlijk ook een stuk beter zijn.

Uw reactie