Jaguar F-Pace wordt supportauto van Team Sky in de Tour de France

jag_f-pace_tourdefrance_team_sky_2

Dat Jaguar de volgwagens levert voor Team Sky wisten we al langer. Na de F-Type Coupé met fietsen achterop gaan ze nu nog een stapje verder. Ze zetten namelijk een prototype van de F-Pace SUV in als volgwagen voor de Tour de France die dit weekend start.

De hele Tour volgen zou natuurlijk heel wat publiciteit opleveren voor Jaguar, maar de kans dat de wagen in frut gereden wordt als ze in het grote pak volgwagens het peloton achterna rijden is te groot. Daarom wordt de wagen enkel in de eerste rit ingezet, een tijdrit. Wie de gecamoufleerde F-Pace wil zien rijden wacht best tot wielrenner Chris Froome aan zijn tijdrit begint in Utrecht.

finale tests

Jaguar bestempelt het als een deel van de finale tests om de wagen als volgwagen te gebruiken. Een promostunt zou een betere benaming zijn, want de performantie, uithouding en inpakvermogen waar Jaguar het over heeft lijkt ons niet echt een probleem in een 13,7 km korte tijdrit voor fietsers. De F-Pace zal vier mensen vervoeren, waaronder de sportdirecteur van Team Sky, de mechanieker, de dokter en nog een vierde teamlid.

jag_f-pace_tourdefrance_team_sky

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws