Volkswagen Up! krijgt 100 pk... in Brazilië

vw-up-tsi-brasil

Al sinds de lancering van de Up! gaan er geruchten dat de wagen een versie met 100 pk krijgt. GT, GTi of nog een andere naam, dat was nog allemaal niet duidelijk. Nu komt die krachtiger versie er gewoon als 1.0 TSI, maar voorlopig niet bij ons.

Het lijkt ons het ultieme gooi- en smijtkarretje te zijn, zo'n Up! met 100 pk. Genoeg vermogen om het zeepkistje als eerste te laten vertrekken aan de schoolpoort en toch net te weinig om het boodschappenwagentje over zijn limiet te drijven.

In Brazilië wordt nu gehoor gegeven aan de vermogensvraag, de Up! met 1.0 benzinemotor krijgt een turbo opgeschroefd waardoor een nieuwe motorvariant met 105 pk beschikbaar komt. 105 pk heb je wanneer je met ethanol rijdt, een courante brandstof in Zuid-Amerika. Wie gewoon op benzine rijdt, beschikt nog steeds over 101 pk. Daarmee haal je in respectievelijk 9,1 of 9,3 seconden een 0-100'je, al zal dat niet de reden zijn waarom je hem daar zou kopen.

volkswagen-up-tsi-brasil

Volkswagen verlengde de Braziliaanse Up! met 4 centimeter om de TSI-motoren te kunnen inplanten. Deze Zuid-Amerikaanse rakker is sowieso al 6 centimeter langer dan onze versie.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws