Propere lei voor Spyker

spyker_b6_venator_concept_1200

We hebben niets meer gehoord sinds we vernamen dat het faillissement nietig werd verklaard bij Spyker. Nu zou er toch wat witte in plaats van zwarte rook uit de schouw komen, want het merk werd schuldenvrij verklaard. Waardoor het terug auto's kan gaan bouwen.

Na bijna een half jaar stilte heeft Spyker nu zelf een persbericht de wereld ingestuurd dat ze succesvol uit hun zwarte periode zijn geraakt. In dat officieel bericht laat de CEO van Spyker Victor Muller, verstaan dat ' ze door een diep dal zijn gegaan, vertrekkende bij het faillissement in december 2014 en de nietigverklaring van dat faillissement in januari 2015 maar waarbij ze op het systeem van moratorium terug moesten vallen.' In mensentaal: ze werden persoonlijk beschermd tegen hun schuldeisers.

Nadat ze vervolgens een lang gerechtgevecht hebben gewonnen met één bepaalde schuldeiser zijn ze nu onderuit het systeem van moratorium geraakt en staat Spyker opnieuw aan de start als een gezond bedrijf, vrij van schulden. Resultaat hiervan is dat ze nu verder gaan met hun doelen van voor de hele gerechtelijke procedure waaronder een samenwerking met de in Portland (USA) gebaseerde elektrische vliegtuigenfabrikant Volta volare. Samen zouden ze de weg inslagen van elegante (elektrische) sportwagens en elektrische vliegtuigen te gaan produceren. Hoeveel levens had een kat nu weer?

Auteur: Auteur: Bram
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Kfz.44 21:04
afbeelding van Kfz.44

Voor hoe lang deze keer? Het boek 'Spyker langs de afgrond' gelezen waar wat interne keuken aan bod kwam, wat een financiële en structurele klucht! Voor een testrit moest je betalen, nog voor er 1 onderdeel gemonteerd was op je 'gekochte' wagen mocht je al de volle pot betalen zonder idee wanneer je Spyker klaar en geleverd zou zijn.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws