Verzamelobject: Hennessey Venom GT recordwagen staat te koop

hennessey-venom-gt

De heftig omgebouwde Lotus Exige die richting de 435,2 km/u werd gekatapulteerd door het Amerikaanse Hennessey staat nu te koop. Riep er iemand verzamelobject?

Hennessey zal maar 29 exemplaren van de Venom GT bouwen, daardoor zijn er niet genoeg op de wereld om in het Guinness book of World Records te mogen verschijnen met een record. Toch halen die heftig opgepompte Exiges een snelheid van maar liefst 435,2 km/u, 4 km sneller dan de Bugatti Veyron Super Sport.

Het exemplaar waarmee die topsnelheid werd geklokt staat nu te koop voor 1.2 miljoen dollar (Ruwweg een miljoentje in Euro's). Dat klinkt als veel, maar Hennessey vraagt exact evenveel voor de andere Venom GT's. Daardoor kost dit meest memorabel exemplaar (lees: Meest zeldzaam) geen duit meer dan de rest.

Om even op te frissen, de Venom GT start zijn leven als een Lotus Exige, maar krijgt een twinturbo V8 ingelepeld met 1.244 pk. Koppel dat aan het leeggewicht van 1.244 kilogram en de wagen knalt naar de honderd in 2,7 seconden om pas op te houden bij de recordwaardige 435,2 km/u.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie