Audi Q7 krijgt nieuwe Ultra-dieselinstapper

audi-q7-tdi-ultra

UPDATE: Prijs bekend, ook een 211 pk-variant beschikbaar
Juicht, allen, juicht. Bij Audi hebben ze de zescilinder dieselmotor die al in de Q7 zit dichtgeknepen om zo tot een nieuw basisvermogen van 218 pk te komen. Daarmee wordt deze Q7 vooral interessanter voor de zakelijke rijders, die de CO2-uitstoot - miniem - zien dalen.

Want wie heeft er in ons dagelijks verkeer 272 pk uit het 3.0 V6 TDI-blok nodig, als je het ook met 218 pk kan doen? Audi meldt verder dat het verbruik van de TDI Ultra 5,5 l/100 km bedraagt (tegenover 5,7 voor de 272 pk-variant) en dat de Q7 met 218 pk 144 g/km aan CO2-uitstoot. Dat is 5 g/km minder dan de grotere versie.

Overigens zijn die kleine cijfertjes het enige dat verandert, want de Q7 TDI 218 blijft beschikken over quattro vierwielaandrijving en de tiptronic-automaat. Wel herwerkten de ingenieurs het motormanagement, prutsten ze wat aan de waterpomp en oliekoeling en bekeken ze ook het verbrandingsproces opnieuw.

UPDATE

Audi België weet te zeggen dat er ook een variant met 211 pk naar onze markt komt (fiscaal interessant voor Brussel en Wallonië) en dat de instapprijs voor zo'n Ultra Q7 start vanaf 56.900 euro, dat is 3.000 euro goedkoper dan de huidige instapper, de 3.0 TDI zonder die 'ULTRA'-badge.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws