Volkswagen Polo Original viert 40e verjaardag van Polo

volkswagen-polo-original-2015-40th-anniversary

In 1975 zette Volkswagen een kleinere versie van de Golf op de markt, omdat ze in hun kleine teen voelden dat de klant kleine autootjes zou gaan kopen. Veertig jaar later vieren ze die beslissing bij VW met een special edition: de Polo Original.

Sinds de lancering van de Polo werden er 14 miljoen exemplaren verkocht, dat zijn er gemiddeld 350.000 per jaar. Dat er van de Polo Original slechts 1.000 exemplaren op de markt gezet worden mag dan misschien wat gek klinken, het verhoogt wel zijn status als verzamelobject binnen een aantal decennia.

Wie de Polo Original bestelt in Duitsland legt daar minimaal 19.950 euro voor op tafel. Daarvoor krijg je standaard LED-koplampen een glanzendzwart radiatorrooster, gekleurde spiegelkappen en de keuze uit een hele reeks kleuren waaronder het Honey Orange Metallic van op bovenstaande foto.

De Polo Original kan worden gekozen in een zestal motor/versnellingsbakcombinaties en krijgt verder nog alu pedalen, zwart/oranje accenten in het interieur en namaaklederen bekleding op de zijkant van de zetels. automatische airco, achteruitrijcamera en Front Assist met het City Emergency Braking systeem zitten standaard op de Polo Original.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws