Officieel: Lamborghini Aventador SV Roadster (2015)

lamborghini-aventador-sv-roadster_01

Lamborghini breidt de SuperVeloce-familie uit een met een dakloos exemplaar van de Aventador. Daardoor is de Aventador SV Roadster goed voor 750 pk en een sprint naar de honderd in 2.9 seconden.

Drukvoeding aller lande. Lamborghini, die blijven echter vasthouden aan de atmosferische 6.5-liter V12 in de SV-versies. Dat is niet anders bij de Aventador Roadster met SV-insigne. Waardoor je zonder dak de beschikking krijgt over 750 pk en 690 Nm koppel. Het gewicht van deze SV daalde dan weer met 50 kilogram om tot een leeggewicht van 1.575 kg te komen.

Daarmee is 'ie geen pluimpje, maar dankzij de ISR-automaat met 7 trappen en - vooral - de vierwielaandrijving weet de beestige roadster in 2,9 seconden naar de honderd te sprinten om door te vliegen tot snelheden die boven de 350 km/u liggen.

lamborghini-aventador-sv-roadster_01

500 stuks

Bouwden de Italianen nog 600 exemplaren van de 'Coupé', dan bouwen ze maar 500 stuks van de Roadster SV. Waarmee het brulbeest nog net iets zeldzamer gaat zijn. Over brullen gesproken; Lamborghini plaatste een achterruitje dat je kan weg klappen zodat de klank van de V12 beter de cabine kan binnenspringen.

Begin volgend jaar kunnen de eerste gelukkig eigenaars hun Aventador SuperVeloce Roadster in de garage parkeren.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie