Officieel: smart ForTwo Cabrio (2015)

smart-fortwo-cabrio-2015_01

Net zoals bij de vorige generatie krijgt ook de huidige smart ForTwo gezelschap van een cabriovariant. Die doet net wat je van hem verwacht; het geinig karretje ontdoen van dak en het zonlicht op je voorhoofd toveren.

Met het einde van de zomer in het zicht en het autosalon van Frankfurt om de hoek vindt smart het tijd om het dakloos broertje van de ForTwo voor te stellen. Die ruilt zijn harde kruin in voor een stoffen exemplaar (zwart, blauw of rood) dat zich in 12 seconden automatisch laat weg klappen om de wind in het interieur binnen te laten.

Visueel ziet dat er alvast - net zoals bij de vorige generatie - best geinig uit door de uitstekende B-stijl. Tegenover het oude model valt die 'tridion safety cel', waarvan de B-stijl deel van uitmaakt, wel een stuk minder dik uit. Desalniettemin zou de stijfheid van de ForTwo Cabrio met 15 procent zijn toegenomen.

smart-fortwo-cabrio-2015_01

Onder de carrosserie krijg je de keuze uit twee driecilinders; één met 71 pk (91 Nm) en een krachtigere variant met 90 pk (135 Nm). Beide torretjes kunnen gekoppeld worden aan een manuele vijfbak of een automaat met dubbele koppeling. Na zijn bezoek op het autosalon van Frankfurt in september zal de smart Cabrio dit najaar de verkoop in gaan.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws