Peugeot Fractal is voorbode Franse elektrische coupé (officieel)

peugeot_fractal_05

Na het fotolek van gisteren zwiert Peugeot alle informatie over hun Fractal in de ether. Die concept is elektrisch, brengt je 450 kilometer ver en tast de reactie af voor een elektrische coupé/cabriolet in het gamma van de Fransen.

Visueel is de Fractal concept die zijn debuut maakt op het autosalon van Frankfurt geen geheim meer. De wagen lekte gisteren namelijk via een Russische website. Peugeot vond het dan ook tijd om de technologie onder die carrosserie vrij te geven. Die belooft alvast een lekkere toekomst...

1 ton

Elektrische wagens hebben de neiging om zware rakkers te zijn, mede door de zware batterijen die er in gestockeerd zitten. Peugeot weet haar 3,8 meter lange en 1,7 meter brede Fractal (lees: afmetingen van de 208) af te trainen tot 1.000 kilogram. Een pluimpje in elektrisch autoland.

peugeot_fractal

Aandrijving gebeurt door twee 102 pk sterke motoren; één op de vooras, de andere op de achteras. Beide motoren puren hun kracht uit een 30 kWh sterke batterij waardoor je volgens Peugeot 450 kilometer ver moet kunnen geraken. Een sprint naar de honderd is daartegenover niet wereldschokkend, de vierwielaandrijver heeft namelijk 6,8 seconden nodig.

3D

Andere conceptuele lekkerheden vind je in het interieur. Daar komt zo'n 80 procent van de materialen uit een 3D-printer. Het design is dan weer een evolutie op de i-Cockpit dat het levenslicht zag in 2010 op de SR1 concept. De middenconsole krijgt alvast een 7.7-duims AMOLED aanraakscherm om het infotainmentsysteem te bedienen.

peugeot_fractal

Een van de dingen die je daarmee kan aanpassen is de rijhoogte van de Fractal, want met een druk op de knop verhoog je de bodemvrijheid van 70 mm naar 110 mm. Ideaal voor de strafste drempels in de stad.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws