Officieel: Audi SQ5 TDI Plus

audi-sq5-tdi-plus-2015

Audi wil dat de sportieve dieselrijders voor de Audi Q5 kiezen. Om hen wat extra te paaien, geven ze de SQ5 TDI nu 27 pk extra in een nieuwe Plus-variant.

De benzine-SQ5 wordt enkel verkocht in de USA, maar de dieselversie doet het bij ons relatief goed. Audi schroeft nu het vermogen van de 3.0 BiTDI op van 313 naar 340 pk. Het koppel stijgt naar 700 Nm, lekker genoeg om het asfalt van zijn plek te trekken dus. In 5,1 seconden sprint je van 0 naar 100 km/u, terwijl het verbruik volgens Audi beperkt blijft tot 6,6l/100 km.

De Audi SQ5 TDI Plus krijgt behalve wat extra pk's ook een aangepast differentieel tussen de achterwielen en mag 21 inch velgen standaard showen. Verdere details waaraan je de Plus herkent, zijn de zwarte zijspiegelkappen, even zwarte diffusor, handgrepen en achterspoiler.

audi-sq5-tdi-plus-2015

Audi maakt het nog wat exclusiever door van de SQ5 TDI Plus een beperkt aantal van 100 stuks in Macaw Blue te maken. Zo hebben de blauwe ridders en extra plusje ten opzichte van andere SQ5 Plus-rijders. In oktober al begint de levering in Duitsland, levertijden bij ons zijn nog niet bekend.

audi-sq5-tdi-plus-2015

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws