Officieel: BMW X4 M40i (2015)

bmw-x4-m40i-2015_01

Snel hoeken met de BMW X4 kan weer net dat tikkeltje feller met de komst van M40i-uitvoering. Goed voor een zes-in-lijn met 360 pk en een sprint naar de honderd in 4,9 seconden. BMW M3 op hoge pootjes iemand?

Een echte X4 M heeft BMW nog niet uit haar hoed getoverd. Ben je echter helemaal gek van snelheid én de lijnen van de X4, dan kan je jouw gading vinden bij de X4 M40i. Want het trucje dat BMW toepaste bij de M135i en M235i, past het merk nu ook toe op haar gekrompen X6.

Visueel loop je er echter niet mee te koop dat je 360 pk onder de kap hebt. Nu ja, het M-pakket maakt de X4 sowieso al wat grofgebekt. Details vind je in de vorm van grijze accenten in de voorbumper & op de spiegelkappen, 20-duims M-velgen en zwart chromen einddempers die een sportuitlaat verbergen met variabele kleppen. Binnenin zwiert BMW dan weer een M-sportstuur terug. Net zoals een M-schakelpook, sportievere stoeltjes en - weggevers van dienst - een X4 M40i-badge in de deurlijsten.

bmw-x4-m40i-2015

Power much?

Het hart van deze meest potente X4 is een 3.0-liter zes-in-lijn met 360 pk en 465 Nm koppel. Cijfers die je hoog en droog naar de honderd brengen in 4,9 seconden en je een top van 250 km/u doen halen.

Porsche-Centre-Antwerpen

Al draait het bij de X4 M40i niet enkel over 'rechtdoorcijfers', want de jongens uit Bayeren installeren een unieke sportophanging met verstevigde veren en stabilisatoren. De xDrive-vierwielaandrijving stuurt dan weer standaard meer kracht naar de achterwielen. Tenslotte beschikt de rappe SAC over een systeem dat een neutraal stuurgevoel moet opwekken en carrosserierol moet beperken.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws