CEO Volvo: 'Wij zijn compleet aansprakelijk bij ongeluk met autonome auto'

154595_h_kan_samuelsson_president_ceo_volvo_car_group

Volvo is de eerste constructeur ter wereld die een officieel antwoord geeft op één van de belangrijkste vragen rond zelfrijdende wagens. Want wat als een zelfrijdende auto toch de fout in gaat en een ongeluk veroorzaakt? 'We zullen de volledige aansprakelijkheid op ons nemen', aldus Volvo.

Ceo van Volvo, Håkan Samuelsson, zal donderdag 8 oktober een speech geven in Washington DC (VS) tijdens een seminarie over zelfrijdende auto's. Daarin zal Samuelsson het hebben over de positie van Volvo en Noord-Amerika in de ontwikkeling van de autonoom rijdende auto. Opvallend; in het persbericht vooraf doet Volvo uit de doeken wat er nu juist zal gebeuren bij een ongeluk met een autonoom rijdende wagen.

Volledig aansprakelijk

'Volvo accepteert de volledige aansprakelijkheid wanneer één van zijn wagens in autonome modus rijdt', aldus het Zweedse merk. Daarmee is Volvo de eerste constructeur die duidelijke taal spreekt indien er iets mis zou gaan tijdens het autonoom rijden (lees: een ongeluk of botsing).

Die uitspraak vult Volvo aan door te zeggen dat ze het hacken van een wagen zien als een criminele misdaad. 'We zijn constant bezig met verdedigingssoftware te evolueren die er voor moet zorgen dat onze auto's niet gehackt kunnen worden.'

In 2017 start Volvo met een proefproject in Zweden waarbij 100 klanten in de buurt van de stad Göteborg met een autonome XC90 mogen rondtoeren.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Wim 15:02
afbeelding van Wim

straffe quote

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws