Opel Astra duikt op als Buick Verano in de VS

buick-verano-2015

Het Amerikaanse Buick heeft een teaserbeeld losgelaten van haar nieuwe Verano-hatchback. Hoewel het beeld weinig verhult, bestaat er geen twijfel over; de Opel Astra (K) wordt ook een Buick.

Buick, een merk dat 'in den tijd' luxewagens produceerde is de laatste jaren onder GM-vlag hervormd tot een kopiemachine. Want zowel de Opel Insignia als Mokka kan je terugvinden onder een andere naam bij het merk. De nieuwe generatie Astra, die zal ook de oversteek maken naar de US of A. Al krijgt 'ie onderweg een naamsverandering tot Verano.

Diesels blijven daarbij in Europa plakken, want de Astra met andere haarsnit krijgt de 1.5-liter SIDI-benzine onder de kap die wordt gekoppeld aan een manuele zesbak of een automaat met zes trappen. Hipste kikker van de poel is de Verano GS, een sportievere uitvoering met zwarte grille, stickers op de carrosserie, rode remklauwen en vijfspaakvelgen. Die krijgt een turbogeladen 1.5 SIDI-benzine met 166 pk die zijn kracht kwijtgeraakt via een 7-traps automaat. Het verbruik ligt daarbij op een on-Amerikaanse 5,9 l/100 km.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws