#Dieselgate: Belgische invoerder roept 320.000 auto's terug naar garage

dieselgate-main

In de afwikkeling van het dieselgate-schandaal laat de Belgische invoerder voor de Volkswagengroep d'Ieteren weten dat zowat 320.000 wagens naar de dealer worden teruggeroepen.


Lees hier alle berichtgeving die we verzamelen over #Dieselgate, het wereldwijde schandaal van Volkswagen vanwege software in dieselmotoren die NOx-emissietests vervalst.


verplichte terugroep

d'Ieteren roept de wagens terug nadat Volkswagen zelf eerder al de beslissing nam om de wagens conform de voorschriften te maken. Bij de 1.2 TDI's en 2.0 TDI's zou het gaan om een software-aanpassing, bij de 1.6 TDI's zouden onder andere ook de injectoren moeten worden vervangen.

...maar geen boetes

Hoewel het om een verplichte terugroepactie gaat, heeft Minister voor Mobiliteit Ben Weyts al laten weten dat er geen boetes zullen worden gegeven aan de mensen die geen gehoor geven aan de oproep. "Die mensen hebben de wagens met goede bedoelingen gekocht, ze zijn dan bedot en een boete zou betekenen dat we ze een tweede keer gaan plagen", zegt Weyts daarover in het VTM-nieuws.

Planning sijpelt langzaam binnen

Op dit ogenblik beschikt D'Ieteren Auto niet over gedetailleerde informatie over de aard en de planning van de technische procedures die de Volkswagen-groep ontwikkelt. Zodra deze informatie beschikbaar is, zal D'Ieteren Auto persoonlijk en binnen de kortst mogelijke termijn contact opnemen met de ongeveer 320.000 betrokken klanten.

Wie wil checken of zijn wagen tot de gefraudeerde motoren behoort, kan terecht op de customer care website van d'Ieteren. Wie daar zijn chassisnummer ingeeft, komt te weten of hij al dan niet tot de getroffen groep wordt gerekend en wat hij dan verwacht wordt te doen. Ook vind je er antwoorden op de vaakst gestelde vragen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie