Hyundai licht tipje sluier aankomend hybridemodel

ff-8-speed-at

Volgend jaar zal Hyundai naar buiten komen met een gloednieuwe hybridewagen voor de Europese markt. Daarvan geven de Zuid-Koreanen nu al wat meer info vrij. Niet zozeer over de styling, wel over de technologie. Dat is tenslotte het belangrijkst bij zo'n hybride.

Nog geen lijntje van het uiterlijk heeft Hyundai vrijgegeven, want haar aankomend hybridemodel moet blijkbaar visueel een goed bewaard geheim blijven. Over de technologie babbelt het merk dan weer wel graag. Tijdens de jaarlijkse International Powertrain Conferentie gaf Hyundai meer info vrij over de aandrijving.

Zo zal een gloednieuwe 1.6 GDI viercilinder benzine zorgen voor de kracht onder de kap in samenwerking met een elektrische motor. Het blok dat brandstof drinkt is alvast goed voor 105 pk en 147 Nm. Hoeveel extra Pony's de elektrische set-up weet op te wekken is nog niet geweten.

De aandrijving, die gebeurt op de voorwielen, in samenwerking met een 8-traps automaat. Ietwat uniek, want de meeste hybrides (we kijken naar jou Toyota) doen beroep op een CVT-automaat. Volgend jaar trekt Hyundai alvast het doek van haar hybridewagen, niet veel later zou er ook een elektrische-variant ten tonele verschijnen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws