Mazda plaagt met CX-9

mazda-cx-9-teaser-2015_01

In Europa hield het op bij CX-7, maar in Amerika deed Mazda nog twee eenheden bij dat getal, want daar valt sinds 2007 de CX-9 te bestellen met zeven zitplaatsen. Op het autosalon van Los Angeles zal het Japanse merk de vierde generatie daarvan voorstellen.

Grote SUV's voor Amerika, ze maken stilaan de oversteek naar Europa (denk maar aan de Ford Edge. Of de volgende generatie Mazda CX-9 naar ons land komt is dan ook maar de vraag. Tot nog toe hebben we daar geen antwoord op. Wel laat Mazda alvast een plaagbeeld los die moet tonen dat het productiemodel zal staan blinken op het autosalon van Los Angeles later deze maand.

Visueel loopt die alvast mooi in tred met het succesvolle KODO Design en zal de grote SUV/Crossover (what's in a name) trekjes lenen van de Koeru Concept die eerder werd getoond op het autosalon van Frankfurt. Tot nu kan je zo'n CX-9 enkel bestellen met een 3.7-liter V6 onder de kap. De nieuwe generatie zou dankzij SKYACTIV-technologie stukken lichter moeten zijn en ook beroep doen op een 2.5-liter viercilinder benzine. Wil je kans maken in Europa, dan heb je echter een diesel nodig.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Mesoerrie 13:58
afbeelding van Mesoerrie

In Nederland was de CX-9 ook officieel leverbaar.
Hopelijk komt ie, ziet er alleszins veelbelovend uit.

Uw reactie