Opperdesignchef Volkswagen-groep houdt het voor bekeken

walter_de_silva-audi

Als de kaarten voor Volkswagen en de hele groep nog niet voldoende door elkaar waren geschud, dan zijn ze dat nu ongeveer wel. Walter de Silva heeft besloten om zijn activiteiten als designchef voor de hele groep stop te zetten.

De 64-jarige designer was sinds 1999 in dienst bij de groep. Toen nam hij het potlood ter hand om diverse Seats te gaan tekenen. Nadien ging hij de Audi branding tot een goed einde brengen met onder andere de Audi A5, om vervolgens gepromoveerd te worden tot Chief Design van de Volkswagen Group in 2007.

Voordat hij bij Volkswagen en medemerken begon, was de Silva in dienst van Fiat om later designhoofd van Alfa Romeo te worden. De sexy Alfa 156, 147 en de 166 zijn van zijn hand.

Walter de Silva blijft wel verbonden aan het VAG-concern in een raadgevende rol.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 2 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
James 15:17
afbeelding van James

Aiaiai, waar gaat dat hier naartoe met de VW groep. Ik heb ook zo ne sjoemel auto. Ik zal mij toch nog moeten beginnen zorgen maken als de design mannen het ook al aftrappen.

Ron4u 23:06
afbeelding van Ron4u

Opperdesignchef? Hebben of hadden die dan, vreemd want hun produkten getuigen van weinig inspiratie en overmatig gebruik van copy-paste functie ;-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws