Stapje boven Insignia: Buick LaCrosse (2015)

buick-lacrosse-2015_01

Bij ons is de Insignia de grootste sedan die je bij Opel kan bestellen. In Amerika doet Buick, het Opel van ginder zeg maar, daar nog een schepje bovenop met deze LaCrosse, een luxueuze sedan met een 309 pk sterke V6 aan boord.

Laat het maar aan de Amerikanen om boten van sedans te creëren. Buick, het Amerikaans neefje van Opel, brengt dat ten berde met deze derde generatie van de LaCrosse. Want vind je de Insignia bij de Buick-dealer vermomd als Regal, dan staat deze LaCrosse daar nog net boven. Voor Buick was het vooral belangrijk om de kwaliteit van de wagen naar een hoger niveau te tillen, want daar schoot de Buick wat te kort.

 buick-lacrosse

Afgaande op de foto's lijken ze daar ook in geslaagd, want het interieur oogt op Europees niveau dankzij het gebruik van de nodige Soft-touch-materialen. Technologie valt er ook met hopen te rapen in de LaCrosse. Van een head-updisplay, over een elektrisch zonnescherm achteraan tot het hip toepassen van Apple CarPlay en Android Auto. Onder de kap trouwens geen rumoerige diesel zonder kracht, de Amerikanen krijgen een 3.6-liter V6 onder de kap met 309 pk en 360 Nm koppel vast gehangen aan een achttrapsautomaat en - optionele - vierwielaandrijving.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws