Japans vlaggenschip: Mazda CX-9 (2015)

mazda-cx-9-2015_01

Mazda is de laatste tijd aan een sterke opmars bezig. Zo werd op korte tijd het volledige gamma in het KODO-design gestoken. De tijd voor een nieuw vlaggenschip diende zich dan ook aan. Spotlight op deze CX-9, een knap vormgegeven Audi Q7 zeg maar.

Sorry Audi, maar waar de nieuwe generatie Q7 nog steeds moeite heeft om zijn corpulente vormen te verbergen, weet Mazda blijkbaar goed hoe ze stevige afmetingen moeten verbergen. Daarvoor hanteert het Japanse merk haar bekende KODO-design met trotse grille vooraan.
Het resultaat toont zich dan ook als een ranke doch stevig vormgegeven SUV met drie zitrijen.

mazda-cx-9-2015

Tegenover de vorige generatie verliest de CX-9 wat aan lengte, al stijgt de wielbasis wel 55 millimeter. Dat zorgt er voor dat de overhangen worden geminimaliseerd doordat de wielkasten meer naar de uiterste hoeken worden gebracht. Die wielkasten kunnen velgspul van 18 tot 20-duims herbergen.

7 & 12

Binnenin krijgt de CX-9 zijn eigen vormgeving, maar worden instrumentencluster, airco-unit en infotainmentsysteem vanuit de Mazda6 geplukt. Aanwezig zijn 7 zitplaatsen, 12 luidsprekers van Bose (optioneel) en leder... hopen leder.

mazda-cx-9-2015

Onder de motorkap huist een 2.5-liter viercilinder turbobenzine met 227 pk en 420 Nm koppel die zijn kracht via een zestraps automaat naar de voor of vier wielen stuurt. Dermate onder de indruk van deze CX-9? Dan hebben we slecht nieuws, want Mazda zal de wagen niet commercialiseren in België.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Jos D. 00:51
afbeelding van Jos D.

Ik ben geen liefhebber van zulke auto's maar Mazda heeft duidelijk een designer in huis (kijk ook naar de andere modellen van Mazda) en Audi al jarenlang niet meer.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws