Chevrolet Cruze nu ook als sportieve hatchback

chevrolet-cruze-hatchback-2015_01

Chevrolet, al even verdwenen uit onze contreien, in eigen land nog steeds op volle snelheid. Daar heeft het merk het doek gehaald van de Cruze Hatchback, een best sportief gelijnde C-segmenter.

Naast Camaro's, Corvette's en gigantische Silverado's maakt Chevrolet ook best Europees aanvaarde automobielen. Denk dan aan de Volt, de eveneens pas gelanceerde Bolt en de Sonic. Daar kan vanaf nu ook de Cruze Hatchback, een soort van Opel Astra met Amerikaans sausje.

Visueel smoelt 'ie trouwens ook als de eerder genoemde Astra, maar dan één van de vorige generatie met wat extensief bumper en spoilerwerk. Het resultaat is best stoer met de diffuser en spoiler achteraan. Al behoren die elementen toe aan het RS-pakket dat je kan krijgen op de C-segmenter.

chevrolet-cruze-hatchback-2015

Met een wielbasis van 2,7 meter belooft de Cruze ook de nodige binnenruimte te bieden. Dat wordt kracht bijgezet door de kofferinhoud; die meet met rechtopstaande stoelen maar liefst 524 liter (bij de nieuwe Astra kijk je op 370 liter) en kan groeien tot 1.198 liter.

chevrolet-cruze-hatchback-2015

Onder de kap een naar Amerikaanse normen dwergje; een 1.4 turbobenzine met 153 pk en 240 Nm koppel die ze vast hangen aan een manuele zesbak of (optioneel) zestraps automaat. Op het autosalon van Detroit zal de Cruze Hatchback zijn Acte de présence geven om dit najaar de verkoop in te gaan op de Amerikaanse markt.

chevrolet-cruze-hatchback-2015

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie