Dit zijn Renault-Nissan's plannen voor zelfrijdende auto's tot 2020

renault-next-two-15

Hoewel het grote kleppers zoals Tesla en Volvo zijn die met de aandacht gaan lopen van de autonome wagen blijven ook andere merken niet achter. Renault en Nissan, die zullen tegen 2020 meer dan 10 wagens in de showroom hebben staan met verregaande zelfrijdende technologie.

Niet dat ze tot 2020 zullen wachten om de technologie uit te rollen, want de alliantie zal de komende vier jaar stelselmatig nieuwe tech introduceren. Daarbij spelen bekende, betaalbare en in massa geproduceerde modellen een sleutelrol.

Zo kunnen we ons dit jaar verwachten aan een single-lane control systeem dat je autonoom laat rijden op de autostrade (een vorm van lane keeping en adaptieve cruisecontrol). In 2018 mogen we ons dan verwachten aan multiple-lane control. Dat is gelijkaardig aan het eerdere systeem maar laat toe om de wagen autonoom te laten veranderen van rijvak als je er om vraagt.

In 2020 krijgen we dan intersection autonomy, waarbij de wagen zonder input van de bestuurder in stedelijke omgevingen en drukke kruispunten kan laveren. Als je durft natuurlijk...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws