Kia Telluride Concept ambieert rol in hiphop-clip

kia-telluride-concept-official-04

Na wat teasers heeft Kia de Telluride Concept voorgesteld op de North American International Auto Show in Detroit. Wij verwachten dat Xzibit elk moment van achter de hoek kan komen springen.

Want deze Kia Telluride ziet eruit als een gepimpte mastodont. Zo krijgt hij 22 inch velgen en biedt de 3.5 V6 GDI benzinemotor maar liefst 400 paardjes. Die worden gelijkmatig naar vier wielen gestuurd. Maar de V6 knapt het werk niet alleen op, hij krijgt de hulp van een elektromotor.

De concept SUV staat op het platform van de Sorento maar overtreft dat model zowel in lengte als in hoogte en breedte.

kia-telluride-concept-official

yo dawg

De voorste deuren slaan open onder een hoek van 90 graden om een makkelijke instap te garanderen voor de voluptueuze Amerikaan. Er kunnen zes mensen plaatsnemen in de Telluride, waarvan vier op captain seats, en twee die zich moeten behelpen met een wegklapbaar bankje.

kia-telluride-concept-official

De vier stoelen zijn voorzien van Smart Sensors die de gezondheidstoestand van de zittenden monitoren. Een Light Emitted Rejuvenation systeem zorgt voor lichttherapie, een beautysalon op wielen als het ware. De achterste inzittenden krijgen tenslotte een scherm om het multimediasysteem te bedienen.

En het aquarium, of de airride? Die laat Kia voorlopig even links liggen. Misschien is dat wel een ideetje voor op de volgende SEMA-show.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie