Mini Clubman krijgt met ALL4 ook Launch control

clubman-all4-00001

De Mini Clubman krijgt met zijn ALL4-badge per vandaag ook vierwielaandrijving. Daarmee is hij klaar voor de winterpret die de velen onder ons nog te wachten staat.

Een Mini Clubman met xDrive, al is dat te kort door de bocht. Technisch gaat het om een elektro-hydraulisch systeem dat het vermogen standaard naar de voorwielen stuurt maar, indien nodig, het vermogen verdeelt over de vier wielen. Het is de eerste keer dat Mini de technologie gebruikt in een van haar modellen.

Onder de kap is de Mini Clubman ALL4 beschikbaar in twee varianten, een benzine en diesel. De Cooper S Clubman krijgt 192 pk en is beschikbaar met een handbak of Steptronic-automaat. De sprint naar 100 km/u werkt hij in 7.0 seconden af, de topsnelheid bedraagt 225 km/u. De dieselvariant, onder de naam Cooper SD Clubman ALL4, krijgt 190 pk en is te bedienen met de 8-traps automaat. Hij doet de sprint naar 100 km/u in 7,2 seconden, de topsnelheid ligt op 222 km/u.

Wie de optie launch Control wil aanvinken moet kiezen voor de Steptronic versnellingsbak. Gewoon omdat het kan, al een te overwegen optie.

Mini Clubman ALL4 (2016)
Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws