Renault Kwid racer: Fransoos in India

renault-kwid-racer-concept-2016_03

Renault heeft op de New Delhi Auto Show in India het doek gehaald van de Kwid Racer, een lekkere racevariant van de marktspecifieke Kwid. Waardoor we het kleintje des te meer in onze contreien willen.

Een low-budget hatchback uitrusten met een rolkooi, bredere wielkasten en een diffuser. Juist ja, dat kan niet anders dan een concept zijn. Toch is deze Kwid Racer concept ééntje om duimen en vingers af te likken.

Laurens Van Den Acker trok de lijnen van de reguliere Kwid, maar weet ze in het extreme te trekken op deze circuitvariant. Van de 18-duims velgen, over de extra koelsleuven tot de spoiler achterop. Binnenin neem je alvast plaats in kuipzetels met vierpuntsgordels en kijk je over een dashboard getooid in alcantara, koolstofvezel en aluminium.

renault-kwid-racer-concept

Over de motor wordt met geen woord gerept. Waardoor we er dus van kunnen uitgaan dat het vooral visueel krachtspel is op deze Kwid Racer. Zo gaat dat nu eenmaal met conceptwagens. Anderzijds, dump de rolkooi en kuipzetels, lepel zo'n 130 pk in het vooronder en je hebt een Suzuki Swift Sport rivaal.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws