Kruisraket: Audi RS Q3 Performance

audi-rs-q3-performance-2016_01

Mercedes-AMG pompte de viercilinder in de GLA 45 op tot 381 pk, waardoor Audi met de RS Q3 moet volgen in de pk-strijd. Met een Peformance-uitvoering met 367 pk bijvoorbeeld.

Met de facelift van de Q3 infuseerde Audi al 30 extra pk's in de RS-variant. Waardoor het totaalvermogen op 340 pk kwam te liggen. Nu lanceert het merk met de vier ringen daarbovenop nog eens een Performance-uitvoering, met een totaal van 367 pk en 465 Nm. Niet toevallig de cijfers die ze trekken uit dezelfde 2.5-liter vijfcilinder in de RS 3 Sportback. Behalen doen ze dit door een nieuwe waterkoeler en een geoptimaliseerde brandstofpomp te installeren in de RS Q3.

Een sprint naar de honderd leg je daardoor met het hoogpotig bolletje af in 4,4 seconden. Pieken doe je niet op de gebruikelijke 250 km/u, wel op 270 km/u. Tja, ze moeten ergens de meerprijs van 5.000 euro kunnen rechtvaardigen natuurlijk.

audi-rs-q3-performance-2016

Buiten de extra paarden onder de kap krijg je met de Performance-upgrade ook een herwerkte S-tronic automaat en een met een vergrootglas aangepast exterieur dat zich toont aan de iets grotere luchtinlaten vooraan en de iets meer gescuplteerde achterbumper. Een dubbele uitlaat, dat vertikken ze bij Audi nog steeds om te plaatsen. Vanaf het tweede kwartaal kan Audi de RS Q3 leveren. Bestellen kan vanaf nu voor een prijs vanaf 63.774 euro.

audi-rs-q3-performance-2016

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws