Officieel: Lexus LC 500h is hybridesloep om 'u' tegen te zeggen

lexus-lc-500h-2016_02

Aan de andere kant van de grote plas presenteerde Lexus vorige maand de met een dikke V8 uitgeruste LC 500. Voor Europa toveren de Japanners een hybridevariant uit hun hoed, de LC 500h.

Als je denkt dat die 500 betekent dat Lexus ook in deze hybridevariant zal vasthouden aan de 5-liter V8, dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Hoewel Lexus geen motorische info vrij geeft is de kans namelijk groot dat een 3.5-liter V6 paraat zal staan met hulp van elektrokracht. Wel spreekt Lexus over het 'Lexus Multi Stage Hybrid System', straffe taal om te kennen te geven dat het merk aan een nieuwe generatie van haar hybridesysteem begint.

Die generatie zou er voor moeten zorgen dat het rijplezier dermate stijgt dankzij meer performantie gekoppeld aan een grotere efficiëntie. Of dat ook betekent dat de CVT-transmissie de deur uit vliegt, dat kunnen we enkel maar dromen.

lexus-lc-500h-2016

Visueel geen verschil op te merken tussen de 500 en 500h, al drapeert Lexus de hybridevariant in een blauw kleurtje. Op het autosalon van Genève beleeft Lexus' vlaggenschip haar Europese première.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws