Mercedes-AMG C43 Coupé: kleintje AMG

mercedes-amg-c43-coupe-2016

Bij Mercedes-AMG vonden ze het zelf wat bruut worden om de C-Klasse te voorzien van de 476 pk sterke C 63-motorisatie. Daarom bieden ze je vanaf nu ook een C 43 aan, een wagen die met zijn 367 pk de strijd moet aangaan met de Audi S5.

Less is more moeten ze bij Mercedes gedacht hebben toen ze de kleinere motorisatie uitbrachten. Want niet alle klanten willen een 500 pk sterk monster op hun oprit zetten, en een AMG-pack op je C180 Coupé is misschien ook niet wat iedereen warm maakt.

naamsverandering

Mercedes-AMG plantte daarom het 367 pk sterke 3.0 V6 biturbo-blok in de nieuwe C-Klasse coupé. In die combinatie wordt de 0-100 km/u in slechts 4,7 seconden afgelegd, met een top die begrensd is op 250 km/u. De negentrapsautomaat zorgt er verder voor dat je moeiteloos doorheen de versnellingen gaat. Hetzelfde blok vind je overigens terug in de nieuwe Mercedes-AMG SLC 43. Ook de C-Klasse berline en break kunnen beschikken over dit blok, al heet het daar nog C 450 AMG Sport.

mercedes-amg-c43-coupe-2016

Dat het bij de Coupé iets opvallender mag, zien we aan de uiterlijke opsmuk die de zwarte 18 inch wielen omvat. Ook de spiegelkappen en achterspoiler worden zwartgelakt.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws